1
589 3345

22-05-2017      20η συνάντηση
Τελευταία συνάντηση.. Συζήτηση, ανασκόπηση, προτάσεις για την επόμενη χρονιά.. Ο κύκλος των συναντήσεών μας έκλεισε με ενα μικρό πάρτι (και λίγες πίτσες..). Καλό καλοκαίρι!!!

8-05-2017      19η συνάντηση
Παρουσίαση και παιχνίδι με την νεα μας κατασκευή, την σκοποβολή με laser pointer. Στο τέλος indoor παιχνίδι σκοποβολής με την βοήθεια των drones, ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες.

29-04-2017      Τελετή Παράδοσης του νέου μας 3D εκτυπωτή
Καθώς η πρόταση που καταθέσαμε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Ultimaker βγήκε μια απο τις καλύτερες, στην τελετή βράβευσης μας παραδόθηκε το δώρο μας, ένας 3D εκτυπωτής Ultimaker 2+. Τώρα μένει η πραγματοποίηση - τρισδιάστατη εκτύπωση της πρότασής μας.

24-04-2017      18η συνάντηση
Ανασκόπηση της εκδρομής απο τον μαθητή Γ.Φ. Μελετήσαμε την τεχνολογία bluetooth και τις χρήσεις της. Υποδεχθήκαμε και το μεγάλο drone (μετά τον τραυματισμό του) και παίξαμε με τα 3 drones.

7-11/04/2017      Εκδρομή στην Πολωνία (Βαρσοβία και Κρακοβία)
Η εκδρομή στην Πολωνία ήταν καταπληκτική. Είδαμε την Βαρσοβία, το μουσείο αντίστασης, το σπίτι μουσείο της Mari Skłodowska-Curie, το κέντρο επιστημών Κοπέρνικος, το εβραϊκό μουσείο, το πολωνικό σχολείο Άγιος Δομίνικος, την Κρακοβία, το Auschwitz-Birkenau, τα αλατορυχία Βιελίτσκα και πολλά άλλα..

3-04-2017      17η συνάντηση
Περί drones, πως λειτουργούν, σε ποιες αρχές της Φυσικής βασίζουν τις ικανότητές τους, τι κίνδυνοι υπάρχουν απο την χρήση τους, ποιες οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία τους? Καλωσορίζουμε το νεο μας drone και φυσικά παίζουμε και με αυτό.

27-03-2017      16η συνάντηση
Ενημέρωση για την επικείμενη εκδρομή στο εξωτερικό. Στη συνέχεια οι μαθητές καλούνται να σχεδιάσουν ένα παιχνίδι με arduino και στοιχεία οπτικής (laser, αισθητήρες φωτός, καθρέπτες κ.α.) καθώς και να προτείνουν παιχνίδια που να έχουν σαν πρωταγωνιστές τα drones του ομίλου.

20-03-2017      15η συνάντηση
Μια συνάντηση που δεν είχε πολλούς παρευρισκόμενους καθώς οι περισσότεροι μαθητές παρευρέθησαν στην τηλεοπτική λήψη που έγινε στο Σχολείο μας την ίδια ώρα με θέμα την εκαιδευτική διαδικασία. Μετά όμως ακολούθησε παιχνίδι με το drone.

13-03-2017      14η συνάντηση
Κατασκευή του μικρού μετρητή αντανακλαστικών. Μεγάλες μάχες για το ποιος είναι ο πιο γρήγορος. Ακόμα μερικά βιντεάκια για την "εισβολή" των ρομπότ στη ζωή μας. Συνεχίζουμε την σπουδή στο Raspberry Pi.

6-03-2017      13η συνάντηση
Γενική επανάληψη στο arduino, συνδεσμολογία και αισθητήρες. Προετοιμασία μικρού κυκλώματος μέτρησης αντανακλαστικών. Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην ρομποτική με προβολή videos. Πρώτη επαφή με το Raspberry pi 3 model B.

20-02-2017      12η συνάντηση
Συνάντηση αφιερωμένη στο δίπτυχο arduino και ήχος. Κατασκευή κυκλώματος μέτρησης έντασης ήχου. Συνέχιση των ομαδικών εργασιών. Ενημέρωση για την τεχνολογία με προβολή videos.

13-02-2017      11η συνάντηση
Ενημέρωση για τους τρισδιάστατους εκτυπωτές, ενημέρωση για την εκδρομή. Εισαγωγή στα βασικά μέρη των κυκλωμάτων του arduino και στη συνδεσμολογία τους.

6-02-2017      10η συνάντηση
Υποδεχθήκαμε τον πρώτο μας 3D εκτυπωτή! Ευχαριστούμε τον γονέα που μας έδωσε το ποσό για την αγορά και τον διευθυντή της ΑΝΙΜΑ (www.anima.gr) για την έκπτωση που μας έκανε. Ήδη τυπώσαμε το πρώτο μας εξάρτημα! Ενημερωθήκαμε για την εκδρομή στο εξωτερικό και παίζοντας με το μεγάλο drone, είχαμε ένα μικρό ατύχημα.. Περαστικά στο drone.

16-01-2017      9η συνάντηση
Πρώτη συνάντηση για τη νεα χρονιά! Ενημέρωση για την έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas, για την εκδρομή στο εξωτερικό και για τον 3D εκτυπωτή. Χωρισμός σε ομάδες, διανομή arduino projects και πολύ πολύ brainstorming. Στο τέλος παιχνίδι με το drone!

23-12-2016      Εορταστική γιορτή και παζάρι στο σχολείο μας
Ακριβώς πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε εορτασμός και παζάρι στο οποίο ο όμιλος συμμετείχε με τις δημιουργίες string art των μαθητών. Οι μαθητές συγκέντρωσαν ένα ποσό που θα διατεθεί για την αγορά του 3D εκτυπωτή. Τα έργα έγιναν ανάρπαστα και πολύ γρήγορα "εξαφανίστηκαν" απο τον πάγκο μας. Ευχαριστούμε

19-12-2016      8η συνάντηση
Αυτή τη φορά είχαμε ποικιλία. Ενημέρωση για την εκδρομή, συζήτηση (brain storming) για τις κατασκευές των ομάδων που ξεκινούν με τη νεα χρονιά, πολύ string art και στο τέλος παιχνίδι με το μεγάλο drone.

12-12-2016      7η συνάντηση
Μια συνάντηση αφιερωμένη στις κατασκευές string-art. Πολύ ομαδική δουλειά και εργασία με μεράκι. Ακόμα, επίδειξη του arduino σε σύνδεση bluetooth με android κινητό. Δεν έμεινε χρόνος ούτε για το drone.

5-12-2016      6η συνάντηση
Νεα εργασία με σύστημα αυτομάτου ελέγχου αισθητήρα θερμοκρασίας και ανεμιστήρα. Ενημέρωση για την εκδρομή μας στο εξωτερικό. Τέλος, πολύ παιχνίδι με το μεγάλο drone στο προαύλιο.

28-11-2016      5η συνάντηση
1o μέρος, κύκλωμα arduino και led, όσοι τα κατάφεραν προχώρησαν στο κύκλωμα arduino και πράσινο, κίτρινο και κόκκινο led. 2o μέρος, συνέχεια κατασκευών για το bazaar. Δεν έμεινε καθόλου χρόνος για το drone...

14-11-2016      4η συνάντηση
Ξεκίνημα κατασκευών για το Χριστουγεννιάτικο bazaar. Συμμετέχουμε όλοι εθελοντικά σε ομάδες. Συζήτηση για εκδρομή στο εξωτερικό. Οι εργασίες (σε όλα τα θέματα) προχωρούν!

7-11-2016      3η συνάντηση
Παρουσίαση του κύβου με τα leds! Brainstorming για κατασκευές που θα μπορέσουμε να πουλήσουμε τα Χριστούγεννα ώστε να συγκεντρώσουμε χρήματα για τον 3D εκτυπωτή που χρειαζόμαστε. Ήδη απο "ανώνυμο" ευεργέτη - δωρητή έχουμε 2 PCs που τόσο χρειαζόμασταν. Τον ευχαριστούμε πολύ!

31-10-2016      2η συνάντηση
"Τα κεφάλια μέσα". Πρώτη άσκηση με το arduino, επικεντρωθήκαμε στα LEDs. Και πρώτη επίσκεψη, μας έκανε την τιμή ο κύριος Χρήστος Παπαθανασίου, ο οποίος μας μίλησε για τον ραδιοερασιτεχνισμό, την ομάδα ΑΙΟΛΟΣ και τις χρήσεις του arduino. Τον ευχαριστούμε πολύ!

24-10-2016      1η συνάντηση
Πρώτη συνάντηση του ομίλου. Νεα πρόσωπα αλλά και γνώριμα, όλοι με όρεξη και ιδέες, τέλεια! Ενημέρωση, συζήτηση, προτάσεις. Παρακολουθήσαμε τα καινούρια βιντεάκια: για τα ρομποτοειδή της Boston Dynamics, τις ιδιότητες του γραφένιου και τα νεα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα της TESLA. Προβληματισμοί, θεωρείες και brainstorming για τις φετινές κατασκευές μας.